Interim inkoop- en (Europees) aanbestedingsadvies

Voor (semi) publieke instellingen kan Eelko Bakker op interim basis inkoopprojecten uitvoeren. Eelko heeft ruime ervaring met Europese aanbestedingen, o.a. op het gebied van Zorg en Welzijn (Wmo en Jeugd), ICT, HRM en Facilitair.

Als inkoopadviseur heb ik bij verschillende overheidsinstellingen, zoals gemeenten, zorginstellingen, waterschappen en (PO en VO) scholen, Europese aanbestedingen uitgevoerd. Verder heb ik bijgedragen aan een onderzoek naar de inkoopvolwassenheid in de zorgsector en een feitenonderzoek naar de gestelde selectie- en gunningcriteria en de (bewijs)lastendruk bij Europese aanbestedingen.

Dankzij mijn ervaring bij diverse organisatie en in verschillende functies, ben ik goed in staat om mijn rol als inkoper aan te passen aan de specifieke organisatiecultuur en snel tot goede samenwerking te komen met de interne klant(en). Door de betrokkenheid van alle stakeholders te borgen, mijn inkoopkennis op pragmatische wijze in te zetten en dankzij mijn projectmanagementvaardigheden zorg ik er voor dat de projecten succesvol afgerond worden.

Het projectmanagement bij een aanbesteding, het achterhalen van de klantwensen, de uitdaging om de te selecteren leverancier en producten te laten aansluiten bij de bedrijfsdoelstellingen en het laveren binnen de kaders van de aanbestedingswetgeving zorgen er voor dat ik iedere (Europese) aanbesteding elke keer weer bijzonder boeiend vind.

Heeft u derhalve een inkoopproject welke binnenkort moet worden opgepakt, neemt u dan gerust contact op. Graag bespreek ik met u de mogelijkheden om te komen tot een succesvolle samenwerking.